Ptice

Kaj ptice roparice živijo v Rusiji

Pin
Send
Share
Send
Send


Ptičji ulov (Falconiformes, Falconiformes), ki je odcep ptic, združuje pet družin (kondorji, sokolov, sokolov, sekretarji, kopij), 290 vrst. Dolžina in telesna teža od 15 cm in 35 g (baby falcon) do 110 cm in 15 kg (kondorji).

Distribuira se po vsem svetu, razen Antarktike. Zasedajo vsa naravna območja in pokrajine. Kljun je močan, ukrivljen kavelj. Njena podlaga je prekrita z golo, svetlo obarvano vrvico, v katero se odpirajo zunanje odprtine nosnic.

Noge močne z dolgimi in ostrimi kremplji. Prsti so sorazmerno dolgi, saj imajo pladnji na platoju plen. Konstitucija je gosta, perje je togo, tesno za telo.

Barva bleda s prevlado sivih in rjavih tonov. Pri nekaterih vrstah, ki se prehranjujejo s podlivi, glava in del vratu nista plumirana. Obarvanost pri moških in ženskah je enaka, ženske pa so opazno večje kot samci. Ameriški jastrebi imajo moške večje od samic.

Družinske enote

Prehrana je sestavljena predvsem iz ptic in malih sesalcev. Veliki orli ujamejo opice, lenobe, majhne antilope in celo pse.

Obstajajo vrste, ki se hranijo predvsem z ribami ali plazilci (najpogosteje kače). Dodatna (manj pogosto glavna) hrana so členonožci.

Lešniki in jastrebi se hranijo z mrhovino. Kljun se uporablja za rezanje plena, zato so najmočnejši kljunovi obdarjeni z ribami, ki jedo ribe, ki se ukvarjajo z velikimi, spolzkimi in pokritimi z močnimi plenimi lovci ali lovci.

Lovijo iz zasede, pogosto čakajo na plen, nekateri zalezujejo v zraku. Vodite dnevno življenje, nekatere vrste - somrak. V severnih in zmernih zemljepisnih širinah se nekatere vrste selijo.

Polyunia je znana v nekaterih Lunejah, poliandrija v Buzzards. V času gnezdenja se hranijo v parih na ločenih območjih. Nekateri naselijo kolonije (jastrebi, mali sokoli). Oba starša gradita iz vej gnezda na drevesih ali skalah.

Sokole uporabljajo stavbe drugih ujed in ptic. Samice se izležejo v kroglicah od 1-6 jajc za 25–60 dni, v tem času pa prejemajo hrano od samcev.

Ptičja ujela s črko

Piščance hranijo oba starša. Pri mnogih vrstah se piščanci v enem gnezdu razvijajo neenakomerno, starejši (in včasih tudi starši) pogosto ubijajo mlajše. Pri velikih plenilcih so piščanci dolgo časa odvisni od staršev. Južnoameriški samci harpski orel (Harpia harpyja) sedi v gnezdu že skoraj pol leta. In še šest mesecev, ki že vedo, kako leteti, preživlja nedaleč od gnezda in prejema krmo od staršev.

V Rusiji se goji 46 vrst. Golden orel (Aquila chrysaetus) - največji orel v gozdnem pasu in gorah. Kot hrana za njega so teleta srnjadi in jelena, zajcev, lisic, svizcev, goperjev, jerebic, snežnih sten, divjih petelin, gosi, rac, lisic.

Goshawk (Accipiter gentilis) naseljuje gosto gozdno območje s starimi drevesi. Hrani se sesalci in ptice. Krechety (Falco gyrfalco), posadke (Falco cherrug), sivi peregrini (Falco peregrinus) ulovijo ptice v zraku, letijo s hitrostjo do 200 km / h. Plenilec udari s celotnim telesom in nogami.

V osrednji Rusiji se srečuje skupni kašček (Buteo buteo) je pogosta v severnih tundrah zemnyak (B.

lagopus), v stepah - kurgannik (Buteo rufinus). Od antičnih časov je bil lov na ujede v številnih državah zelo razširjen. Trenutno se je kot masovni hobi ohranil v državah arabskega sveta.

Lov na konje z zlatim orlom je viden v Kazahstanu in Kirgizistanu.

Ujele ptice

Večina dnevnih ptic roparic je razvrščena kot Falconiformes (Falconiformes):

Nočne ptice roparice predstavljajo predstavniki reda sov (Strigiformes), ki vključujejo dve družini:

Približno 270 vrst spada v ta red. To so srednje in velike ptice. Ena največjih vrst, ameriški kondor, ima krilo dolžine približno 115 cm, razpon kril pa je do 275 cm.

Najmanjše ptice roparice - tako imenovani škratov sokol - imajo dolžino krila 9-10 cm.

Za ptice roparice je značilen močan kljukasti kljun, ki je na koncu ukrivljen, podnožje katerega je prekrito z golo, svetlo obarvano kožo - rokavico, v katero se odpirajo zunanje odprtine nosnic. Noge roparic zmerno dolge, z ukrivljenimi in običajno ostrimi kremplji (samo tajnice imajo dolge noge). Za ubijanje se uporabljajo kremplji in kljun, drugi pa za razkosanje plena. Prsti so sorazmerno dolgi, na plantarni strani so blazinice, ki zadržujejo plen.

Konstitucija je gosta, perje je togo in tesno za telo. Barva je ponavadi dolgočasna, večinoma siva, rjava, rdeča ali črna, pogosto z dodatkom bele barve. Pri nekaterih živalskih vrstah so glava in del vratu goli, brez perja.

Obstaja 10 primarnih primarnih peres, število sekundarnih primarnih peres je različno, najpogosteje 12, vendar v nekaterih dobro lebdečih velikih vrstah (npr. V jastrebih) 19-20. Rep je običajno kratek (izjema je tajnica), zaokrožen ali izrezljan na vrhu, od 12 repnih peres (pri nekaterih velikih 14 vrstah).

Nočni plenilci: imena ptic in kratek opis

Ptice roparice v Rusiji, ki ponoči in v mraku vodijo aktivni življenjski slog - to je predvsem sova. Popolnoma se prilagajajo vsakršnim življenjskim razmeram, najdemo jih v hladnih gorah Altaja in v vročih predelih, ki mejijo na Turkmenistan.

Kot številne ujede ptice se je sova štela za škodljivo perje. Toda lovi predvsem glodalce, kar pomeni, da sam uničuje škodljivce.


Sove, za razliko od sov, so le nočne ptice. Štejejo se za najstarejša plenilska krilata bitja: domnevajo, da so se prve sove pojavile pred približno 250 milijoni let.

Te nočne ptice letijo popolnoma tiho, imajo odličen sluh in lahko spretno ugrabijo žrtev, njihovo hrano, v popolni temi.

Imena roparic, razširjena v Rusiji

Zimnyak, na drugačen način, Furfooted Buzzard. Najpogostejši plenilski pernata ruska tundra.
Osprey je plenilec, ki raje riba. Razširjena je ne samo v Rusiji, ampak po vsem svetu, z izjemo antarktičnega območja.
Stepski orel - naseljuje velika območja od obale Črnega morja do Transbaikalije.
Terensko polje - živi povsod na odprtih območjih v bližini tajge, v tundri in gozdni tundri.
Oglejte si video o moči ptic roparic.

Buzzard (buzzard)

Buzzard (sarich) je danski lovec, ujetka družine Hawk. V Rusiji živi na Uralu in Sibiriji, raje se naseli v gozdovih in gozdnih tundrah. Ptica je srednje velikosti, dolžina telesa je približno 55 cm, razpon kril je do 130 cm, lovijo ga majhni glodavci in male ptice, v času slabega lova pa se hrani s mrhovinami. V toplih deželah poleti ali konec avgusta ali sredi septembra se vrne na gnezdišče aprila ali maja. Drevesnik živi in ​​lovi sam, vendar se pred odhodom zbira v jatah. Buzzard gradi gnezda listavcev in iglavcev, suhih vej in grmičevja ter pletenice. Pri polaganju 3-4-5 jajc nastane v aprilu ali maju, piščanci se pojavijo v 33-36 dneh, oba starša ju hranita do starosti 44-50 dni, ko letijo iz gnezda in se začnejo samostojno prehranjevati. Na splošno buzzards niso slabi starši, in v ujetništvu lahko skrbijo za druge piščance.

Buzzard (buzzard)

Kobčik - danski lovec družine Falcon. Ptica ni velika, dolžina telesa do 33 cm, dolžina krila do 35 cm, razpon kril do 77 cm, teža približno 200 gramov. Kljub temu, da je kobilica ptica roparica, redko lovi majhne glodalce, kuščarje in žabe, glavni plen pa so velike žuželke - hrošči, kobilice, kačji pastirji. Včasih vrabe in celo golobi naletijo na njegove kremplje. Jajca so položena v tuja gnezda, preživela krokarje s svojih krajev, lahko izberejo vdolbino v drevesnem deblu ali luknjo za sebe. V sklopki je 3-4 jajca, moški skoraj ne sodeluje pri inkubaciji. Kobčik živi v celih kolonijah, v katerih je lahko do sto parov. Ptica migracije leti v maju, v Afriki ali južni Aziji v avgustu. Ptuj piščancev je posledica velikega števila žuželk, predvsem kačjih pastirjev, ki so glavna hrana. V Rusiji rdeče-nogasti sokol živi v gozdnih stepah, na obalah Bajkala, v Jakutiji, na Primorskem.

Kobčik

Kite - day lovec iz družine Hawk. V Rusiji lahko vidite rdeče in črne zmaje, skupaj je v naravi 8 vrst. To je ptica srednje velikosti, ki tehta malo več kot 1 kg, vendar z dolgimi krili, njihov razpon je do enega in pol metra. V Rusiji kite živi skoraj povsod, od Smolenske regije do Daljnega vzhoda in od Arkhangelska do Kavkaza.

Rdeči kite se odlikuje z razcepljenim repom, vendar nima posebnega drznosti in hitrosti, kot drugi sorodniki. Zmaj lovi na precej nenavaden način - naraste do velike višine in od tam skrbi za plen, da se nenadoma zbeži, ga zmede in prenaša v upornih krempljih. Njihov plen - perutninski piščanci, žabe, kuščarji, velike žuželke, kače, miši, zajci. Gnezda so zgrajena na visokih drevesih in so obložena z najdenimi ali ukradenimi krpami, papirjem in drugimi odpadki. Pri polaganju 2-3-4 jajc jih ženka inkubira. Črni zmaj je nekoliko manj rdeč, in njegovo perje je temnejše. V začetku jeseni kite odleti v tople afriške ali azijske države in se spomladi vrne v Rusijo.

Kite

Gyrfalcon je danski plenilec družine Falcon. Gyrfalcon je po pravici največji sokol - njegova teža je približno 2 kg, razpon kril je do 140 cm, dolžina telesa je do 60 cm. Sibirija. Nekatere vrste gyrfalcon migracijskih, nekatere - sedeč, iz gozdne tundre jeseni letijo malo bolj južno do gozdov. Gyrfalcon lovi majhne in velike sesalce in ptice, lahko ujame zajca, jerebico, raco. Nekaj ​​gyrfalconov ne gradi gnezda, uporablja gavrane ali manjše ujede za polaganje jajc, če se njihova gnezda nahajajo v skalah, nišah, vilicah in pokrita s krošnjami. Pri nesnosti 3-4 jajca, piščanci se pojavijo v 30-35 dneh, od gnezda vzlet v šestih tednih. Krechet je dober, dragocen lovec, sam pa pogosto postane plen lovcev, na severu pa se poleti lahko ujame v past, postavljen na arktično lisico.

Krechet

Filin ali Pugach

Sovica ali pugach je nočni lovec, ptica družine Sova. Dolžina telesa sovega sova doseže 75 cm, razpon kril je 190 cm, pri ženskah je teža približno 3 kg, pri moških pa do 2,5 kg. V Rusiji je več vrst orlov, sove sovke, sova riba, bradate sovice, dolgorepa rjava sova. V Rusiji sovica živi tam, kjer je za to oskrba s hrano, in sicer - velika ptica, zajci, goperi, miši in druge razpoložljive živali. Zato se habitat sove v naši državi razteza od Sahalina in Kurilov do zahodnih meja. Sova lahko živi in ​​jede v različnih pokrajinah od tajge do step in puščav, za reprodukcijo pa potrebuje kotičke v obliki gozdov, skalnatih pobočij, grap in gričev. Ptica je sedeč, se ne boji človeka in se lahko v mestu usede v zapuščenih stavbah.

Oglejte si video: Ide Zmija Running Snake - Amazing Cartoon Music Video for Kids (Avgust 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org